Na de uitvaart begint het pas

De overledene heeft zijn laatste rustplaats gevonden. Maar hoe vindt ú rust? Uw naaste is er niet meer. De hele wereld draait verder. Hoe kunt u weer verder gaan? Rouwen is heel verdrietig en pijnlijk, en een gemis kan niet ongedaan gemaakt worden. En dan wordt u ook nog eens geconfronteerd met puur zakelijke en praktische problemen. Hoe zit het met pensioen, uitkeringen, geblokkeerde bankrekeningen? En met de erfenis?

Nazorggesprek

Onze begeleiding stopt niet bij de uitvaart. Enkele weken erna zoeken we persoonlijk contact met u om te horen hoe het gaat en vragen we of u ondersteuning nodig heeft, praktisch of emotioneel. En na een jaar laten we weer even van ons horen.

Hulp bij kiezen van asbestemming of grafmonument

Enige tijd na de uitvaart staan nabestaanden voor de taak een bestemming te vinden voor de as, of een grafmonument uit te zoeken. Soms is hiervoor nog geld beschikbaar vanuit de uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzorgers hebben veel kennis over asbestemmingen en grafmonumenten. Als u wilt, kunnen zij u hierbij ondersteunen.

Gedenkmonument

Een gedenk- of grafmonument is een fysiek symbool dat nabestaanden kunnen bezoeken om de persoon die ze moeten missen te gedenken. Meestal in de vorm van een steen. U kunt hierbij uit een bestaand aanbod kiezen of een grafmonument op maat laten maken.

Asbestemming

Na een crematie blijft de as eerst nog tenminste een maand in het crematorium. Daarna krijgen de naasten een half jaar de tijd om te beslissen of ze de as bewaren of verstrooien. Onze uitvaartverzorger kan u alles vertellen over de mogelijkheden.