S.E.L Uitvaart helpt u stap voor stap

U moet veel regelen bij het overlijden van een dierbare. In een tijd van emoties moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Wij begeleiden u liefdevol met de te nemen stappen in deze moeilijke tijd. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er geregeld moet worden als een dierbare komt te overlijden, vertellen wij u stap voor stap wat er dan moet worden geregeld.

1. Melden van het overlijden

Wanneer een dierbare is overleden, bel dan als eerst de (huis)arts. De (huis)arts komt dan naar u toe om het overlijden officieel vast te stellen. Wettelijke documenten worden door hem of haar ingevuld en getekend.

2. Contact opnemen met S.E.L Uitvaart

Na het vaststellen van overlijden van uw dierbare, neemt u contact op met S.E.L Uitvaart. U kunt ons bereiken via 06 – 86 23 32 00.
Tijdens ons telefonisch contact maken we een afspraak om naar u toe te komen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor u.

3. De verzorging

De laatste verzorging is erg waardevol. We bespreken daarom zorgvuldig waar deze verzorging zal plaats vinden en door wie de laatste verzorging wordt uitgevoerd. Wilt u zelf meehelpen? Dit is altijd mogelijk, het gebeurt zoals u dat wenst.

Uw dierbare thuis opbaren geeft u alle tijd om in rust afscheid te nemen. Wilt u liever dat de opbaring in een uitvaartcentrum zal plaatsvinden dan kan dit uiteraard ook. Wij zullen u hierin adviseren.

4. De dag van afscheid

Als de verzorging heeft plaatsgevonden, richten wij ons op de dagen die komen gaan. Hoe gaat het afscheid er uit zien, wat zijn de wensen van de overledene en de nabestaanden? Wanneer gaat de uitvaart plaatsvinden, waar en hoe laat?

Stap voor stap komen onderwerpen zoals hieronder beschreven aan bod:

  • Begraven of cremeren
  • Uitvaartkist
  • Rituelen
  • Rouwkaart
  • Locatie
  • Bloemen
  • Vervoer & route
  • Opbouw van de ceremonie, muziek & sprekers
  • Catering

5. Nazorg

Wanneer u het wenst, bieden wij u de nazorg die u nodig heeft na de uitvaart. Het kan helpen in uw rouwproces om erover te blijven praten en uw emoties te delen. Wij staan liefdevol met een luisterend oor voor u klaar. Wij geloven dat we in liefde een verbinding kunnen maken met elkaar en dat wij u troost kunnen bieden met onze rouwtherapie of met simpelweg een gesprek op het moment dat u dat nodig heeft.